Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отсече, че не желае двубоят от Висшата лига срещу Тотнъм в неделя да бъде отлаган. Това обаче може да се случи заради ситуацията със заразените с коронавирус футболисти.

Цели девет двубоя от английския елит не се играха в последните няколко дни. „Шпорите“ също бяха ударени от ковид кризата. Трима играчи на Ливърпул в лицето на Върджил ван Дайк, Фабиньо и Къртис Джоунс пък пропуснаха мача с Нюкасъл снощи след съмнения за положителни тестове. Те обаче все още не са потвърдени официално.

„Играем мачове в цикъл четвъртък – неделя, а това е труден ритъм. Нямаме никаква информация за Тотнъм. Не знам дали те тренират от днес, от утре или от една седмица. Наистина нямам никаква идея.

Много е трудно да получиш някаква информация, която е част от подготовката за мача. Не знам кога ще се играят всички тези отложени срещи. Къде е този свободен период, в който да се играят?

Не мислим, че не трябва да играем в събота. Но казвам това сега.  Ако след два часа, когато играчите пристигнат тук, имаме шест, седем или осем случая на заразени, то тогава разбира се няма как да играем.

Но в ситуацията, в която сме в момента, бихме искали да играем”, сподели Клоп. Припомняме, че повече от неговите колеги във Висшата лига се обявиха за отлагане на предстоящия кръг