Ливърпул не е близо до привличането на висококотираното колумбийско крило на Порто Луис Диас, което противоречи на първоначално появилите се информации в медиите.

Считаше се, че съставът на Юрген Клоп иска да привлече 24-годишния футболист, тъй като основните играчи в нападение Мохамед Салах и Садио Мане ще пропуснат месец във Висшата лига поради участието си в турнира за Купата на Африка, който ще се проведе между 9 януари и 6 февруари в Камерун. Салах и Мане ще поведат два от фаворитите за трофея съответно Египет и Сенегал.

„Червените“ виждат Диас като „перфектния заместник“ в отсъствието на дуото, като според информациите Порто иска за услугите му 60 млн. паунда. Въпреки това, The Athletic съобщи, че мърсисайдци не са склонни да платят такава сума за играч, който няма да бъде титулярна опция в състава. Предимно играещ от ляво на нападението, Диас се изправи на два пъти срещу Ливърпул в Шампионска лига този сезон, при загубите с 0:2 на „Анфийлд“ през ноември и разгрома с 1:5 у дома по-рано през септември.

Той направи дебюта си за Колумбия през 2018 преди да подпише петгодишен договор с Порто по-малко от 12 месеца по-късно, в сделка за около 7 млн. паунда. С 12 гола и три асистенции за 15 мача в португалската Примейра лига през кампанията, неговат форма прикова интереса на редица европейски грандове. Независимо от предположенията, че Диас не е близо до трансфер в Ливърпул, известният колумбийски телевизионен водещ Сесар Аугусто Лондоно е на друго мнение. „Преговорите за привличане на Луис Диас са на финалната права. Ливърпул ще плати 60 млн. паунда“, написа той в Туитър.

Лондоно добави, че Нюкасъл също има интерес към крилото, но Клоп смята, че подсилването в атака е належащ въпрос, който трябва спешно да бъде адресиран преди затварянето на зимния трансферен прозорец. /БГНЕС