Ливърпул се надява, че Юрген Клоп ще се завърне край страничната линия за неделния домакински двубой срещу Шрусбъри Таун от третия кръг на ФА Къп.

Помощник треньорът на германеца Петер Кравиц говореше на днешната си пресконференция на мястото на своя шеф, който е под карантина след положителния си тест за Ковид преди равенството 2:2 с Челси миналия уикенд. Съставът на „червените“ е раздиран от проблеми заради вируса тази седмица, което доведе и до отлагането на първия полуфинален сблъсък с Арсенал в Карабао Къп и затварянето на тренировъчната им база.

Към момента, мачът с третодивизионния Шрусбъри на „Анфийлд“ ще се проведе по план, но мърсисайдци трябва да изчакат Клоп да върне отрицателен тест, преди специалистът да може да се завърне на скамейката. „Надяваме се, разбира се. Той е добре до момента, но, разбира се, правилата са такива, каквито са, и той трябва да си прави и тестове. Надяваме се, че ще е добре и ще се завърне утре, да“, отвърна Кравиц на въпрос дали Клоп ще се върне край тъчлинията в неделя.

Помощникът на германеца добави, че неназован футболист е бил привикан от наема си преди неделния мач и че защитникът Жоел Матип е обратно в тренировъчния процес след прекаран Ковид. „Да, един от играчите ни под наем се върна и вероятно ще се присъедини към състава утре. Разбира се, че търсим опции за този мач и този състав отвсякъде. Намерихме достатъчно играчи, за да сглобим отбор. Не мога да говоря за имена. Моля Ви, разберете ситуацията ми, не мога да говоря за това. Жоел Матип поднови тренировки вчера, но трябва да видим дали е на разположение или не“.

Кравиц каза още, че клубът може да реагира с нови попълнения през януари поради коронавирусния бум и Купата на Африка. Освен отлагането на мача в четвъртък, Ливърпул загуби и Мохамед Салах, Садио Мане и Наби Кейта, които са с отборите за предстоящия турнир на Африка, който стартира в неделя. Запитан относно януарските трансферни планове на „червените“, Кравиц сподели: „Това е дългосрочно решение, приемаме ситуацията такава, каквато е. Винаги се опитваме да даваме най-доброто от себе си. Знаехме за ситуацията с Купата на Африка от няколко месеца и се надяваме, че те ще бъдат успешни в този турнир. Ковид ситуацията е такава, каквато е, ако е необходимо да се реагира на трансферния пазар е решение на клуба, но трябва да обсъдим това“, завърши той.