Ливърпул е готов да играе 120 минути и ако се наложи, да изпълнява дузпи, но да стигне до финала на Купата на лигата. Това заяви Пеп Линдерс – асистентът на Юрген Клоп, който даде пресконференция преди днешния реванш от полуфиналите срещу Арсенал в Лондон (днес от 21:45 часа, 0:0 в първия мач). В битката за трофея победителят от този двубой ще срещне Челси на „Уембли”.

„Ясно е, че трябва да победим Арсенал. Независимо дали това ще стане за 90 минути, 120 минути или след изпълнение на дузпи. Ще дадем всичко, за да отидем на „Уембли“. Разбира се, че Садио Мане и Мохамед Салах ни липсват, но ние не разчитаме само на едно оръжие. Имаме толкова много различни начини за атака. Надяваме се, че Тиаго Алкантара ще поднови тренировки след паузата за националните обори и ще е готов за мача с Кардиф за ФА Къп (6 февруари). Дивок ще е готов чак след това. Говорих с Окслейд-Чембърлейн и той мисли, че контузията му не е толкова лоша. Ще следим ситуацията ден за ден. Все още не го изключваме от сметките за уикенда, но със сигурност е аут за Арсенал. Ще дадем време на Хаври Елиът. Чудесно е, че се върна, но трябва да влезе в отборна форма“, заяви Линдерс, цитиран от "Тема спорт".

Мениджърът на Арсенал Микел Артета пък защити клуба след отложения мач срещу Тотнъм, който трябваше да се играе в неделя. Тогава ръководството на шпорите излезе с гневна декларация, в която подчерта изненадата си от решението. „Нямахме необходимия брой футболисти, с които да изиграем мача. Това е на 100% сигурно, така че двубоят с Тотнъм бе отложен напълно резонно, повярвайте ми. През първите три кръга от сезона ние играехме, докато другите отлагаха мачовете си. И в тези срещи бяхме унищожени, защото, както казваха хората, бяхме твърде наивни да играем с децата. Срещу Нотингам излязохме без 10 основни играчи, в първия мач с Ливърпул също имахме много футболисти, които не можеха да участват. Заложихме на млади играчи, въпреки че и без това имаме най-младия състав в лигата”, оправда се Артета.

Относно важността на реванша от полуфиналите на Купата на лигата срещу Ливърпул и възможността са спечелването на този трофей, Артета заяви следното: „Разбира се, че трофеите са важни. Затова сме тук – да донесем успехи и отличия, с които да радваме нашите фенове“.

Артета добави, че няма как Томас Партей да вземе участие в двубоя с Ливърпул, след като Гана сензационно отпадна от турнира за Купата на африканските нациите още след груповата фаза. Халфът обаче ще се завърне в игра за клубния си тим „възможно най-скоро“.