Ливърпул е уверен в това, че ще привлече крилото на Порто Луис Диас. Очакваше се Тотнъм да финализира трансфера на 25-годишния колумбийски национал преди края на януарския трансферен прозорец, но сега изглежда, че Юрген Клоп ще го измъкне под носа на лондончани.

Мениджърът на „шпорите“ Антонио Конте иска да привлече десен флангови футболист, като сега изглежда, че тимът не просто ще се размине с Диас, а и с крилото на Уулвърхемптън Адама Траоре, който е близо до трансфер в Барселона.

Журналистът от The Athletic Дейвид Орнстайн заяви за Sky Sports, че Ливърпул вярва, че ще подпише с Диас. „Ливърпул не само обмисля да привлече Диас. Мисля, че те очакват да се стигне до сделка сега, което ще е страхотно за тях. Те са сериозни спрягани за него от няколко седмици. Той игра срещу тях два пъти през сезона, у дома и като гост с Порто в Шампионската лига през тази кампания. Имаше сериозен интерес и Тотнъм се опитваше да го закупи, но разбирам, че той иска да играе в Ливърпул. Източниците ми казват, че клубовете са близо до споразумение за сума от порядъка на 60 млн. евро плюс бонуси. 25-годишният футболист е едно от най-вълнуващите крила в европейския футбол и ако успеят да го привлекат, ще има празненства на „Анфийлд“ и сред феновете на Ливърпул по света“, сподели той.

Ливърпул трябваше да се справя без Мохамед Салах и Садио Мане, които са ангажирани с отборите си за Купата на африканските нации. В 125 мача за Порто във всички турнири, Диас има 41 гола и 19 асистенции. Името му е свързвано още с Манчестър Юнайтед, Атлетико Мадрид, Барселона Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.

Снимка: БГНЕС