Ливърпул победи с 3:1 Кардиф и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Англия. През първото полувреме тимът от Чемпиъншип се защитаваше успешно, но малко след почивката „бетонът“ бе пробит от „червените“.

В 53-ата минута Трент Александър-Арнолд центрира от пряк свободен удар и Диого Жота откри резултата след презицен изстрел с глава. Малко по-късно официален дебют за мърсисайдци направи новото попълнение Луис Диас.

Колумбийското крило влезе в игра на мястото на Къртис Джоунс. В 68-ата минута домакините решиха мача в своя полза. Диас отне топката от играч на гостите на аутлинията, след което намери в пеналта Минамино и японецът не сбърка отблизо.

В 76-ата минута Ливърпул направи резултата класически след комбинация между две от резервите. Андрю Робъртсън центрира към Харви Елиът. Младият халф си спря по прекрасен начин топката и веднага след това я изстреля безпощадно в мрежата зад Филипс.

Малко по-късно Кардиф все пак стигна до почетно попадение, дело на Рубин Колуил. В следващия етап от надпреварата „червените“ са домакини на Норич.