Юрген Клоп засипа с похвали Харви Елиът, който се завърна след тежка контузия и вкара гол, за да помогне на Ливърпул да победи Кардиф с 3:1 в 4-ия кръг на ФА Къп. 

18-годишният младок не бе играл от миналия септември, когато в един мач глезенът му бе разместен. Вчера той влезе от пейката и вкара за 3:0 с отличен удар с левия крак. 

„Той нямаше късмет с контузията си, но след това имаше такъв при процеса на възстановяване. Всичко мина както трябва. Той е медицинския екип бяха страхотни. Беше достатъчно търпелив и мога да кажа, че все още е безстрашен и страхотен футболист“ заяви Клоп. 

„Няма много хубави неща, когато получиш подобна травма, но когато си толкова млад се справяш с тези трудности по-лесно. Да отбележи този гол бе фантастичен момент. Неговото може би най-силно качество е колко добре е подготвен психически. Той все още е хлапе, но не и на терена“ добави германецът. 

„Ден или два след като получи травмата, го видях на тренировъчната база и бях в много по-лошо настроение от неговото. „Спокойно бос, горе главата, ще се върна“. Това бяха думите му. Той просто е страхотен талант в много отношения“ каза още Клоп. 

Самият Елиът също бе щастлив. „Трудно ми е да опиша какво чувствам. След толкова дълго време да отбележа гол пред феновете ни, бе прекрасно. Това ми е работата и трябва да продължа по същия начин. Това е момент, който аз и семейството ви винаги ще помним“.