Ливърпул постигна домакински обрат срещу Норич за успеха с 3:1. Гостите изненадващо поведоха в началото на второто полувреме с гол на Милот Рашица, но в рамките на три минути големите звезди на „червените“ Садио Мане (64) и Мохамед Салах (67) реализираха за обрата. Асистенцията за гола на египтянина бе на....Алисон. Победата за Ливърпул бе затвърдена в 81-та минута, когато новото попълнение Луис Диас реализира първия си гол с екипа на тима.

С този успех тимът на Юрген Клоп се доближи на 6 точки от лидера Манчестър Сити, който по-късно тази вечер приема Тотнъм. „Червените“ имат актив от 57 при равен брой срещи с „гражданите“. Норич продължава да бъде в дъното на класирането. Тимът е на последното място със 17 точки, който има и Бърнли, но с по-лоша голова разлика.

Ливърпул започна много агресивно срещата и се опита да вкара ранен гол. Салах беше много активен по дясното крило. Египтянинът изтормози защитата на гостите и малко след началото на срещата остави на празна врата Цимикас. Гръцкият защитник обаче не успя да я насочи в опразнената врата.

В 13-та минута и Ван Дайк опита да промени резултата, след като засече центриране на Мане, но вратарят на гостите спаси. Две минути по-късно Норич бе на сантиметри от гола. Теему Пуки беше изведен зад отбраната на домакините и стреля по диагонала. Алисон само изгледа как топката мина на сантиметри от вратата.

Атаките на Ливърпул продължиха, но Луис Диас пропусна да отбележи дебютния си гол от изгодна позиция, а малко след това Маклийн изчисти от голлинията удар на Салах с глава. В 37-та минута Ван Дайк все пак реализира, но бе в положение на засада.

Второто полувреме започна по шокиращ начин за Ливърпул – само три минути след подновяването на играта Норич поведе. Милот Рашица получи добро подаване от Сърджант и стреля към вратата. Топката се отклони в тялото на Матип и излъга Алисон – 1:1.

Ливърпул продължи да атакува и в рамките на 3 минути успя да обърне развоя. В 64-та минута Садио Мане бе намерен в наказателното поле с центриране на Цимикас отляво. Сенегалецът отправи страхотен актобатичен удар с гръб към вратата и направи 2:1. В 67-та минута Алисон асистира за втория гол на „червените“. Бразилският вратар намери с изящно далечно подаване Мохамед Салах, който с много техничен удар реализира 150-тия си гол с екипа на Ливърпул.

Луис Диас сложи точка на спора в 81-та минута. Колумбиецът получи страхотно подаване от Джордан Хендерсън в наказателното поле на противника и с премерен удар реализира за 3:1.

Ливърпул – Норич 3:1

Ливърпул: Алисон, Гомес, Ван Дайк, Матип, Цимикас, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн (62 – Тиаго), Кейта (62 – Ориги), Мане, Диас (90 – Минамино), Салах

Норич: Гън, Аарън, Гибсън, Ханли, Уилямс, Гилмор, Норман (82 – Мелу), Маклийн, Рашица (86 – Роу), Пуки, Сaрджънт (76 – Плахета)