Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остана много доволен от победата над Арсенал, но изтъкна, че ситуацията много бързо може да се промени. 

Червените спечелиха с 2:0 на „Емиратс“ и записаха 9-и пореден триумф в първенството, който ги доближи само на точка от лидера Манчестър Сити. 

Двата тима имат пряк мач на 10 април на „Етихад“ и германецът не бърза да се радва, въпреки силното представяне на отбора му. 

„Моментът във футбора е нещо много крехко. Лесно може да го изпуснеш и след това трудно си го връщаш. Ритъмът е добър и ние свикнахме да играем на всеки 3-4 дни. Не се оплакваме, но съперниците са много тежки. Не мисля за Сити. За да спечелим нещо трябва да победим в страшно много мачове, защото съперниците ще го направят“ заяви Клоп.

„В последните години се притиснахме сериозно, за да постигнем сериозни висоти. Играем срещу тях след 3-4 седмици и със сигурност ще им дадем добра битка. Намираме се в добър момент и единственото, което ни остава е да продължим по същия начин“ добави той. 

„Това бе наистина специална победа. Съперникът бе в отлична форма, а и ние не играхме добре през първото полувреме. Просто се опитваме да постигнем максимума, момчетата са страхотни и успяхме да го направим. Има обаче още доста мачове и нека да видим какво ще стане“ каза още Клоп.