Мохамед Салах е на път да зарадва феновете на Ливърпул, тъй като се твърди, че e много близо до нов договор с Червените. 

Според „Сънди Мирър” нападателят е решил да се обвърже с мърсисайдци и така да сложи край на сериозните спекулации за бъдещето си. 

Салах отхвърли няколко оферти от Ливърпул, но сега е готов на споразумение, макар че пак заплатата му ще бъде огромна и той ще бъде един от най-добре платените във Висшата лига. 

Настоящият договор е до лятото на 2023-а, а следващият вероятно ще бъде за още 3 сезона, с опция за още един. Така той ще остане на „Анфийлд” за най-добрия период от кариерата си. 

Салах не успя да се разпише при победата над Уотфорд в събота, но надеждите на феновете за безпрецедентни 4 трофея през този сезон със сигурност лежат върху раменета на суперзвездата, който вече има 28 гола, но трябва да вкара още доста, за да може отборът му да вдигни и други отличия през пролетта. 

Футболистът винаги е казвал, че се чувства отлично в Ливърпул и очевидно е взел решение, че на този етап от кариерата си няма нужда от сериозна промяна и преминаването в друг голям клуб.