Бенфика може да шокира и да победи Ливърпул в четвъртфиналния мач от Шампионската лига между двата отбора, ако играе на върха на своите възможности, заяви временният треньор на португалския отбор Нелсон Верисимо. "Орлите" приемат "червените" във вторник вечерта, когато е първата среща между двата тима.

"Ливърпул е изключително мощен отбор, воден от треньор (Юрген Клоп), който няма нужда от представяне. Трябва да бъдем във възможно най-силна форма, подобно на двубоите срещу Аякс. Ако играем по този начин, сме способни на много неща и можем да продължим напред. Имаме шансове да неутрализираме Ливърпул. Длъжни сме да използваме нашите голови ситуации и да бъдем сигурни в отбрана", заяви цитираният от БТА Верисимо на пресконференция.

На осминафиналите в турнира Бенфика елиминира Аякс.

"Ще имаме подкрепата от нашия 12-ти играч. Хубаво е, че играем у дома в първата среща. Вярваме, че това може да направи необходимата разлика", каза още специалистът.

Атакуващият халф Адел Таарабт също изрази оптимизъм преди утрешния двубой.

"Не се страхуваме от Ливърпул. Можем да го направим и да им бъдем сериозна конкуренция. Ние сме тук и сме способни да победим всеки един отбор. Ще дадем всичко, за да спечелим", коментира Таарабт.