Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че победа на Ливърпул над Манчестър Сити в неделя няма да означава спечелване на титлата в Англия и отборът му трябва да се съсредоточи да спечели всички оставащи мачове във Висшата лига. 

Мачът в Манчестър е определян от мнозина като решаващ за първото място в Англия, като при евентуален успех Сити ще се откъсне напред с 4 точки седем кръга преди края на първенството, Ливърпул пък ще изпревари съперника си, ако спечели.

"Ако спечелим срещу Сити, което е много трудно, мисля, че никой няма да си каже: "Окей, всичко е решено" заради качеството на съперника", заяви Клоп пред репортерите. "Всеки знае за важността на следващия мач, но след него има и други мачове, както и други турнири, освен Висшата лига", добави германецът, цитиран от БТА.

Звездата на Манчестър Сити Кевин де Бройне също каза, че има да се играят още много мачове след двубоя в неделя.

"Ако като футболист искаш да печелиш трофеи, имаш нужда да побеждаваш в големите мачове", каза белгиецът пред клубния сайт на Сити. "Но дори и да загубиш или завършиш наравно, има още много мачове до края", добави той.

Снимка: БГНЕС