Манчестър Сити и Ливърпул си врътнаха едно лудо 2:2 в голямото дерби на Висшата лига.

Така битката за титлата остава отворена. "Гражданите" продължава да са лидери със 74 точки, докато "мърсисайдци" са с точка по-малко.

Кевин Де Бройне даде преднина на домакините в петата минута, но в 13-ата Диого Жота изравни. Сити отново дръпна с гол на Габриел Жесус (37), а Садио Мане вкара за гостите за крайното 2:2.

След седмица двата отбора отново ще излязат един срещу друг, но в полуфинала за ФА Къп.


"Гражданите" вкараха още в петата минута. След бързо изпълнение на фаул в половината на "мърсисайдци", топката попадна в краката на Кевин Де Бройне, който напредна и стреля от дъгата на наказателното поле, топката рикошира в крака на Матип, след което се отби от левия страничен стълб и влетя в мрежата зад вратаря Алисон за 1:0.

Отговорът на Ливърпул не закъсня и "червените" възстановиха равенството в 13-ата минута. Андрю Робъртсън центрира отляво в пеналтерията на Сити, където на втора грефа Трент Александър-Арнолд върна топката за Диого Жора, който стреля от границата на вратарското поле и реализира в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Едерсон.

Домакините поведоха отново в резултата в 37-ата минута, когато Жоао Кансело центрира отляво в наказателното поле на гостите, а на втора греда Габриел Жезус изпревара Алисон и с едно докосване прати топката във вратата, като преди това топката се отби в горната греда.

Съставът на Юрген Клоп за втори път в срещата изравни в 46-ата минута. Мохамед Салах изведе Садио Мане зад отбраната на Сити в наказателното поле, а сенегалецът мигновено стреля и се разписа в горния ляв ъгъл на вратата за 2:2.

Манчестър Сити реализира и трето попадение в 63-ата минута, дело на Рахийм Стърлинг, но голът не бе зачетен, тъй като английският национал бе в положение на засада при извеждащото подаване на голмайстора Де Бройне.

В класирането шампионът Манчестър Сити продължава да е лидер с 74 точки, докато Ливърпул остава втори с 73 пункта.

Ман Сити - Ливърпул 2:2

Голмайстори:

1:0 Де Бройне (5)
1:1 Жота (13)
2:1 Жезус (37)
2:2 Мане (46)

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Лапорт, Стоунс, Кансело, Родри, Де Бройне, Б. Силва, Жезус, Фоудън, Стърлинг 

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Тиаго, Салах, Мане, Жота