Нападателят на Бенфика Дарвин Нуньес може да бъде перфектна конкуренция за Диого Жота в Ливърпул. Уругваецът е име, което започва да хваща окото на много клубове от Висшата лига, и мърсисайдци не са изключение.

Нуньес е в блестяща форма този сезон, а Ливърпул вече има опит от първа ръка. Дарвин се разписа при 1:3 на „Луш“ в първия четвъртфинал в Шампионската лига, възползвайки се от грешка на Ибрахима Конате.

Юрген Клоп обърна внимание на Нуньес преди мача като потенциална опасност за неговия отбор и се оказа напълно прав. Сега изглежда клубът ще  направи оферта за уругваеца през лято. Според журналиста Джак Талбот нападателят ще бъде продаден след края на сезона.

„Новият агент на Дарвин Нуньес – Жорже Мендеш, ще го предложи на водещите клубове от Висшата лига и това несъмнено означава, че и Ливърпул ще е сред тях. Въпреки клаузата за освобождаване от 125 млн. паунда, която Бенфика му е поставила, индикациите са, че по-скоро са необходими малко повече от половината или около 66 милиона, за да се финализира сделката“, коментира Талбот.

Сумата със сигурност е достъпна за Ливърпул, но остава да се види дали клубът ще се опита да подпише още един нападател след привличането на Луис Диас през януари. Може да се окаже, че на „Апфилд“ ще погледаткъм Нуньес, ако някои от нападатели напуснат през лятото, след като е неясно бъдещето на Дивок Ориги, ТакумиМинамино и дори Мохамед Салах.

Според Талбот Дарвин би бил пряка заплаха за Диого Жота при обичаната схема 4-3-3 на германския мениджър.

„Това, което наистина може да привлече Клоп, е гъвкавостта на Нуньес в атака. Той може да играе и по фланговете, като дава възможност за ротация в полето, когато е необходимо.Не се съмнявайте, това ще бъде играч, който ще предизвика Диого Жота в ролята на №9. Не е тайна, че Клоп се е адаптирал от свръхвисоката преса, която е използвал преди, което означава, че втори Роберто Фирмино – някой като Уго Екитикеот Реймс, няма да бъде следен“, убеден е Талбот.

Нуньес отбеляза 31 гола в 36 мача за Бенфика този сезон и на 22 години има цялата си кариера пред себе си. Но все още е трудно да си представим Ливърпул да направи ход за Нуньес, без клубът да се освободи първо някои от резервите в отбора. Освен това бъдещето на Салах и Мане ще трябва да бъде подпечатано, преди да бъде предприета инвестиция от такъв мащаб.

Вероятно халфовата линия е приоритет на Клоп това лято, но това не означава, че няма да действа, ако се появи възможност, която е твърде добра, за да се отхвърли.

Нуньес може да предложи на Ливърпул повече в атака, отколкото Жота в момента, като се има предвид, че той е по-висок и притежава по-богат технически арсенал. Португалецът обаче е фаворит на Клоп и като се има предвид скорошното му развитие под ръководството на германеца, е трудно да се види мениджърът да го остави на пейката за сметка на Дарвин. Титулярното място на Диого срещу Манчестър Сити (2:2) беше най-новата демонстрация на вяра.

Но ако уругваецът покаже още една добра игра в реванша срещу Ливърпул, тогава не се знае какво може ще се случи през лятото. Особено ако клубът проведе чистка, Нуньес със сигурност е играч, който може да се окаже в техния радар.