Ливърпул разнебити с 4:0 Манчестър Юнайтед на "Анфийлд" и вече е едноличен лидер във Висшата лига на Англия.

"Мърсисайдци" са на върха със 76 точки, с две повече от Манчестър Сити в битката за титлата. "Гражданите" обаче са с мач по-малко.

Два гола за домакините заби Мохамед Салах (22 и 85), по един добавиха Луис Диас (5) и Садио Мане (68).

Така Ливърпул записа трети пореден шампионатен разгром над вечните си съперници, като в предишните два двубоя на "Олд Трафорд" момчетата на Юрген Клоп си взеха победите след погромните 4:2 и 5:0.

Като цяло Ливърпул тотално доминираше, не даде никакъв шанс за неадекватните "червени дяволи" и в крайна сметка заслужено си взе трите точки. Юнайтед от своя страна за пореден път разочарова този сезон и сериозно се отдалечи от Топ 4.

Трябва да се отбележи, че в седмата минута феновете и на двата тима показаха уважение и подкрепа към личната трагедия на Кристиано Роналдо. Привържениците на Ливърпул дори изпяха "You'll never walk alone" в негова чест.

Така "мърсисайдци" продължават да мечтаят за невероятните 4 трофея през този сезон. Тимът вече спечели Купата на лигата, успя да се класира на финал за ФА Къп и на полуфинал за Шампионската лига, а сега вече е и лидер във Висшата лига.


Ливърпул започна мача на висока скорост и стигна до гол още след 5 минути игра откри резултата чрец Луис Диас. Мохамед Салах разсече защитата на гостите с пас през центъра, а Луис Диас излезе сам срещу вратаря и откри.

Всъщност лошият късмет преследваше Юнайтед и преди, и по време на срещата. Кристиано Роналдо не беше в групата заради загубата на бебето със съпругата му Джорджина, което беше оценено от феновете на двата отбора с аплаузи в 7-ата минута. Германският мениджър Ралф Рангник, който се опитва да стегне редиците, трябваше да претърпи още един удар. В 10-ата минута той трябваше да извади и един от най-креативните си играчи - Пол ПогПогба, който се контузи и вместо него влезе Джеси Лингард.

Ако първият беше добър отборен гол, вторият беше още по-добър: 25 подавания, включващи всички играчи с изключение на Върджил ван Дайк. Кулминацията беше зашеметяваща топка от Мане, който направи възможно най-лесното за Салас за 2:0. До края на първото полувреме беше отменен един гол на Луис Диас заради засада.

Юнайтед, който беше мрачен и тромав през първото полувреме, се подобри след почивката. Маркъс Рашфорд пропусна едно чисто положение, останал сам срещу вратаря Алисон Бекер. Но точно когато публиката на "Анфийлд" започна да става малко нервна, Садио Мане направи 3:0 в 66-ата минута с прецизен завършек при центриране на колумбиеца Диас.

Пет минути преди края Салах оформи крайното 4:0 с втория си гол в мача след ново магическо отиграване - този път неочакван за мнозина пас от Диого Жота. Така Ливърпул направи баланса си за този сезон срещу Манчестър Юнайтед на 9-0 от два мача.

Ливърпул – Манчестър Юнайтед 4:0

Голмайстори:

1:0 Луис Диас (5)
2:0 Мохамед Салах (22)
3:0 Садио Мане (68)
4:0 Мохамед Салах (85)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робертсън, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Диас, Мане, Салах

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дало, Линдельоф, Магуайър, Фил Джоунс, Уан-Бисака, Погба, Матич, Бруно Фернандеш, Еланга, Рашфорд