Борещият се за титлата във Висшата лига Ливърпул ще изиграе два мача от първенството в последната седмица на сезона, след като двубоят им със Саутхемптън бе пренасрочен поради участието на мърсисайдци във финала на ФА Къп.

Момчетата на Юрген Клоп ще пътуват до южното крайбрежие за техния предпоследен сблъсък от кампанията в шампионата във вторник, 17 май, три дни след сблъсъка с Челси на „Уембли“. Борещият се за куадрупъл Ливърпул, който вече спечели Купата на Лигата, продължава гонитбата с шампиона Манчестър Сити за титлата на Англия. Тимът е на една точка от възпитаниците на Пеп Гуардиола при пет оставащи кръга до края на сезона.

Гостуването на „гражданите“ на Уулвърхемптън, което беше отложено заради техния полуфинал от ФА Къп срещу Ливърпул, е насрочено за 11 май. Играчите на Гуардиола имат трудно гостуване на Уест Хем четири дни по-късно и приключват сезона си седмица по-късно с домакинство на Астън Вила, докато Ливърпул приема Уулвс в последния ден от първенството.

Мърсисайдци и Сити могат да се изправят един срещу друг и във финала на Шампионска лига, ако и двата отбора спечелят полуфиналните си срещи съответно с Виляреал и Реал Мадрид.