Тотнъм не се страхува от предстоящия си съперник в английското футболно първенство Ливърпул, категоричен бе мениджърът на отбора Антонио Конте на пресконференция преди кръга.

„Шпорите“ са пети в класирането с 61 точки и две зад водещите четири отбора, докато „червените“ са на два финала, спечелиха друг и се надпреварват с действащия шампион Манчестър Сити за титлата.

Ливърпул е и без загуба в последните си 13 мача.

„Наясно сме, че Ливърпул е във великолепна форма, но ние сме наистина добре подготвени за този мач. Знаем, че трябва да играем силно и без топка, и с топка, да не правим грешки в защита и да не се страхуваме от това да бъдем пресирани по всяка точка на терена“, заяви Конте, цитиран от "Тема спорт".

„Юрген Клоп свърши уникална работа с този отбор. Да си в битката за всички възможни трофеи по това време на годината е просто невероятно. Техните играчи тичат неуморно и не се контузват, което е още един смайващ факт. Ентусиазмът им в момента е на 200 процента и изобщо не изглеждат изтощени.

„Това обаче нас не ни засяга. Излизаме и играем нашата си игра, защото ние също имаме задача за изпълняване и тя е класиране в Шампионската лига. Ако искаме да го направим, трябва да печелим точки във всеки мач. Играем срещу един от най-добрите отбори в света и сме готови за това.

Конте все още не знае дали защитникът Серхио Регилон ще играе преди края на сезона, тъй като той има контузия в слабините.

„Серхио не е на мое разположение в момента и не тренира. Честно казано, не знам дали той ще се завърне този сезон, тъй като остават само две седмици“, завърши Конте.

Снимка: БГНЕС