Ливърпул ще бъде без Мохамед Салах и Върджил ван Дайк за двубоя тази вечер срещу Саутхемптън, обяви Юрген Клоп. 

Червените се нуждаят от победа, за да запазят някакви минимални шансове за титлата. Двамата обаче получи леки контузии срещу Челси в събота и няма да играят. 

Клоп  няма да рискува с включването им предвид предстоящия финал в Шампионската лига, като могат да се върнат още в неделя за последния кръг. 

„Не, двамата няма да играят. За Върдж бе ясно предварително. И двамата са добре, така че целта е да бъдат замесени през уикенда, макар и може би влизайки от пейката. Все пак има още време до неделя, така че ще видим. Няма съмнение, че ще са готови за финала в Шампионската лига, има шансове и за мача срещу Вълците, но не и за Саутхемптън“ заяви Клоп. 

В отсъствието на Салах нападението ще бъде формирано от Садио Мане, Диого Жота, Луис Диас, а и Роберто Фирмино е опция. Фабиньо също е с травма и няма да играе. 

Иначе Клоп изключи Ливърпул от битката за Килиан Мбапе, който наскоро обяви, че е взел решение за бъдещето си и се очаква да премине в Реал Мадрид.

„Разбира се, че се интересуваме от Мбапе, все пак не сме слепи. Харесваме го, но не можем да се конкурираме с останалите и няма как да участваме в тази битка. Той обаче остава страхотен играч“.