Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах заяви, че той и съотборниците му са развълнувани от възможността все още да имат шанс за титлата във Висшата лига и Шампионската лига. Египтянинът заяви, че отборът е оптимист преди кулминацията на сезона.

„Искам Сити да загуби или да направи равенство и да можем да спечелим лигата. Говорим помежду си (като отбор) и всички са развълнувани. Тази ситуация се случи преди две години и те спечелиха лигата. Всички сме оптимисти – трябва да спечелим мача си и тогава ще видим какво се случва“, заяви Салах пред „beIN Sports“, цитиран от БТА.

Ливърпул се изправя срещу Реал Мадрид във финала на Шампионската лига в Париж следващата събота, след като вече вдигна Купата на Англия и Купата на Лигата.

„Когато казах, че ми се иска да можем да се изправим срещу Реал Мадрид, сякаш казах нещо нередно за тях. Говоря за най-силния отбор в историята на Шампионската лига и го казах заради случилото се преди. Мачът ще бъде труден и този отбор спечели срещу почти всички силни отбори. Много съм развълнуван от финала и се надявам да го спечелим“, добави Салах.

Реал победи Ливърпул с 3:1 във финала на Шампионска лига през 2018 г., който се проведе в Киев след голове на Карим Бензема и два на Гарет Бейл, а Садио Мане бе точен за англичаните.