Садио Мане разкри, че е бил много близо до това да се присъедини към Манчестър Юнайтед през 2016 година, приемайки да подпише договор с "червените дяволи" преди окончателно да осъществи трансфера си в Ливърпул от Саутхямптън.

През настоящата кампания 30-годишният нападател има 23 гола в мача във всички турнири. Мане се и неговите съотборници се подготвят за финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид в Париж в събота. 

"Трябва да призная, че бях изключително близо до това да играя в Манчестър Юнайтед. Имах подписан договор и всичко беше уговорено, но си помислих, че е хубаво да отида в Ливърпул. Бях сигурен, че е добре да стана част от проекта на Юрген Клоп. Спомням си първия ми разговор с Клоп и той призна, че е искал да ме привлече още в периода си в Борусия Дортмунд. Убеди ме, че желае да стана част от проекта му в Ливърпул", заяви цитираният от БТА Мане пред медиите.

През 2018 година Реал Мадрид се наложи с 3:1 над Ливърпул във финала в Шампионската лига в Киев, а Садио Мане беше част от състава на "червените".