Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, говори пред медиите преди финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид на "Стад дьо Франс" в Париж в събота. Германският специалист призна, че "белите" имат по-голям опит в такива двубои.

"Не знам как бих се почувствал, ако спечелим. Само мисля как да подготвя представянето ни в двубоя. Не можем да купим опита на Реал Мадрид. Някои футболисти в състава им, както и треньорът им (Карло Анчелоти) са печелили Шампионската лига четири пъти", заяви Клоп на пресконференция. Той не търси отмъщение за загубения финал в Киев срещу мадридчани с 1:3 през 2018 година.        

"Да гледам видео от онзи двубой няма да помогне по никакъв начин. Не търсим разплата. В онази среща се случиха някои неща. Историята ясно показва, че Реал Мадрид е фаворит за трофея, но това не ме вълнува. Трябва да се представим на нашето ниво, длъжни сме да бъдем конкурентни на съперника. Топката върви добре, линиите са хубаво очертани. Теренът не е никакъв проблем, нов е. Бихме играли добре при всякакви условия. Двата състава са доста технични и е добре, че тревата е в отлично състояние", добави цитираният от БТА Юрген Клоп.

Ливърпул е шесткратен клубен шампион на Европа.