Френската полиция обяви, че 68 души са арестувания, а 174 ранени след кошмарните сцени пред стадиона преди финала за Шампионската лига в Париж.

Външният министър на Франция Жерар Дармани разкри, че хаоса е настъпил заради това, че много фенове са поискали да влязат на “Стад дьо Франс” с фалшиви билети. “Хиляди британски фенове, без билети или с фалшиви билети, опитаха да влязат със сила на стадиона. Някои от тях нападнаха стюардите. Благодаря на полицията за бързата мобилизация в този труден момент”, написа Дармани в “Туитър”.

Британските фенове пък се оплакаха от държанието на полицията заради използването на сълзотворен газ. “Полицията нападна феновете с палки и щитове. Изглеждаше така, че чакат всяко наше действие, за да ни нападнат”, разкри фен на Ливърпул.

В същото време от Ливърпул поискаха незабавна намеса на френските власти заради инцидентите. Защитникът на клуба Анди Робъртсън пък разкри, че негов приятел не е бил допуснат до стадиона заради фалшив билет. “Уверявам ви, че този билет не е бил фалшив. Наистина много срамна ситуация”, каза Робъртсън.