Джеймс Милнър обяви, че все още може да бъде полезен на Ливърпул, след като официално бе потвърдено, че остава в клуба за още една година. 

Това се случи много скоро, след като изтече информация, че той е приел да играе за Червените до лятото на 2023-а година, като се е съгласил на сериозно намаление на заплатата. 

„Много съм щастлив, че ще бъда в отбора още един сезон. Никога не съм приемал да бъда част от клуба за даденост и никога няма да го направя. Чувството е страхотно, а причината да преподпиша е, че все още вярвам, че мога да бъда полезен на тима. Босът бе ясен в своите виждания и това също изигра голяма роля за удължаването на контракта ми“ заяви 36-годишният футболист. 

„Последният сезон бе страхотен, независимо че не завърши така, както ми се искаше. И все пак участието в парада също ми повлия във взимането на това решение и ме убеди, че това е уникален клуб. Сега след като всичко е подписано, нямам търпение да започнем отново подготовка“ добави Милнър. 

Той записа 39 участия през последния сезон, като му остават още само 11, за да достигне границата от 300 за мърсисайдци. Освен това има 26 гола в тези двубои.