Мохамед Салах е готвил бягство в Челси, преди да подпише нов договор с Ливърпул. Новината разкри вестник „Сън“, според който новият собственик на „сините“ от Лондон Тод Бьоли лично е преговарял с египтянина, като му е предложил тригодишен договор.

Дни по-късно Салах стана най-скъпоплатеният футболист на Ливърпул, след като сложи подписа си върху нов договор със заплата 400 000 паунда на седмица. Салах, чрез агента си Рами Аббас, е казал на хората от Челси, че е готов да се завърне на „Стамфорд Бридж“, където имаше неуспешен период между 2014 и 2016 г.

Собствениците на Ливърпул били принудени да се задействат, въпреки че преговорите със Салах течаха повече от година и към този момент бяха неуспешни. В крайна сметка от клуба направили отстъпка от визията си, като предложили почти двойна заплата на Салах в сравнение с тази на Върджъл ван Дайк, който прибира по 225 000 паунда на седмица. На „Анфийлд“ все пак имали едно на ум и били готови да продадат Салах сега срещу 60 млн. паунда, вместо да го изпуснат без пари догодина, когато изтичаше предишният му договор.

В крайна сметка Салах постигна целта си и в петък сложи подписа си върху нов договор, според който може да спечели поне 62 млн. пауна при изпълнението му. Египтянинът се наслаждава на почивката си на гръцкия остров Миконос.