Алисон Бекер ще се завърне на вратата на Ливърпул за първия мач от английското футболно първенство срещу Фулъм, а Наби Кейта ще бъде под въпрос до последно заради вирусно заболяване, заяви мениджърът на отбора Юрген Клоп.

Той добави, че Къртис Джоунс, Костас Цимикас и Ибрахима Конате пропускат със сигурност мача.

"Али е добре. Надяваме се да сме хванали контузията на Къртис в правилния момент, но при младите футболисти нещата не винаги са сигурни. Понякога те имат стресови реакции и могат да преодоляват болки, които не са твърде силни, но тези неща водят до сериозни проблеми. Той няма да играе утре", заяви той.

"Наби беше болен и се надявам да се завърне днес. Малко подцених състоянието му като казах, че той със сигурност ще бъде готов. Той се появи на базата вчера и все още имаше симптоми. Не са свързани с КОВИД, но не беше добре. Предполагам, че ще го видя отново днес.

"Костас пък се контузи по време на тренировка. Той предполага, че ще може да тренира отново следващата седмица, което е добре. Ибу пък пострада в мача срещу Страсбург и все още не знаем колко време ще отсъства. И Окслейд е аут, разбира се".

Диого Жота и Куйвин Келъхър също отпадат за мача в Лондон, тъй като продължават рехабилитация заради контузии, получени по време на подготовката. Клоп бе запитан дали огромният брой отсъстващи ще върне Ливърпул на пазара.

"Факт е, че имаме много контузии, но те не променят нищо. Просто нямахме късмет в няколко ситуации, а всичко започна с Диого и Куйвин", продължи той.

"Случиха се неприятни неща, но какъв е смисълът да решаваме един 4-седмичен проблем с трансфер за цяла година? Не звучи логично. Трансферният пазар все още е отворен, така че опциите са пред нас. За момента обаче не планираме подобно нещо".