Неволите в Манчестър Юнайтед от началото на сезона в английското първенство по футбол няма да помогнат по никакъв начин на Ливърпул в предстоящия двубой между двата отбора, сигурен е нападателят на вицешампионите Роберто Фирмино.

Юнайтед загуби първите си два мача в Англия и не само е на дъното в класирането, а и e отбелязал само един гол. Ливърпул обаче също не прави желания старт, след като отборът на Юрген Клоп потегли с две равенства.  

"Не ме интересува дали наша победа ще ги тласне съвсем в криза, просто искам трите точки. Този мач винаги е бил много голям и е нормално преди него да се говори много за двата отбора. Да играеш там обаче е трудно и аз знам, че феновете са доволни само на победа срещу големия враг", заяви той, цитиран от БТА.

"Победата ни е нужна и важна, тъй като ще ни бъде първа за сезона. Това и други неща ни мотивират силно. Не започнахме така, както ни се искаше, но това са само два мача. Спокойни сме и знаем на какво сме способни, за да държим разликата с лидерите минимална.

"Знаем, че имаме много силен отбор, а до края остават 36 кръга".

Фирмино може да излезе като титуляр на "Олд Трафорд", след като новото попълнение Дарвин Нунес получи червен картон в предния кръг на Висшата лига. 

Снимка: БГНЕС