Мохамед Салах отново се разписа срещу Манчестър Юнайтед, но това не помогна на отбора му да вземе нещо от „Олд Трафорд“, което със сигурност бе разочароващо за египтянина и съотборниците ми. 

Ливърпул влезе като фаворит в мача, но игра слабо, особено в защита и Червените дяволи измъкнаха успех с 2:1. Все пак суперзвездата на мърсисайдци се утеши с попадение, което го изкачи във вечната ранглиста на клуба. 

Салах изпревари Майкъл Оуен за 8-ото място, като вече има 159 гола за Червените. От тях 120 са в първенството, 34 в Шампионската лига, 4 за ФА Къп и 1 за трофея „Къмюнити Шийлд“. За тези голове му бяха необходими 258 участия. 

Ако няма контузии и направи очакван сезон, Салах определено ще продължи да се изкачва в подреждането, като спокойно може да достигне дори до 5-о място. Следващата му цел е Кени Далглиш със 172, а след това са Роби Фаулър със 183 и Стивън Джерард със 186. 

Играчите от Топ 4 засега изглеждат доста далеч. Това са Били Лидъл – 228, Гордън Ходжсън – 241 и разбира се легендите Роджър Хънт – 285 и Йън Ръш – 346.