Ливърпул се договори за условията на полузащитника на Борусия Дортмунд Джуд Белингам. Сега остава „червените“ да се разберат с немците за трансферната сума.

Мениджърът на „мърсисайдци“ Юрген Клоп иска да освежи средната си линия в следващите 12 месеца, а 19-годишният английски талант е на върха в трансферните му предпочитания. Сделката няма да е лесна, тъй като Борусия Дортмунд иска 100 млн. паунда за младока, а освен това не иска да се разделя с него през това лято.

Според „Football Insider” трансферът може да стане факт през януари. Изданието твърди, че Ливърпул има устна договорка с Белингам. Младокът има договор с Борусия до лятото на 2025 година и сам е предпочел да остане до края на годината в клуба, за да не прави резки промени в кариерата си преди Световното първенство в Катар.

Белингам има 95 мача, 11 гола и 19 асистенции за клуба от Дортмунд. Сериозен интерес към него има и от Реал Мадрид. Испанският гранд вижда в лицето на Белингам заместник на продадения в Манчестър Юнайтед Каземиро.

Снимка: БГНЕС