Ливърпул отново забуксува! Играчите на Клоп не успяха да победят градския съперник "Евертън". Интригуващата среща завърши 0:0.

Това е поредна грешка стъпка за Ливърпул". От първите шест двубоя във Висшата Лига, "червените" имат едва две победи. И се отдалечават от лидерите в таблицата.

Невероятен мач направи вратарят на Евертън - Джордан Пикфорд. Стражът буквално отчая "мърсисайдци". На три пъти и гредата спаси домакините.

Още от първата минута, гостите взеха инициативата и диктуваха темпото. "Карамелите" разчитаха на контраатака.

Постепенно, Евертън изравни играта. Домакините успяха да организират няколко атаки, но набезите им бяха спирани.

В 19-ата минута, Трент Александър-Арнолд центрира отдясно и сложи топката на главата на Нунес, но уругваецът не уцели вратата.

23-ата минута, след корнер за Евертън, топката не бе добре изчистене. Тя попадна в краката на Антъни Гордън, който стреля веднага. Ударът му бе слаб и не затрудни Алисон.

В средата на първото полувреме, Луис Диас получи добра топка в наказателното поле, но ударът му попадна в ръцете на Пикфорд.

В 32-ата минута дойде първото по-сериозно положение за гол. Нийл Мопе опита удар, но бе блокиран от ван Дайк, топката попадна у Том Дейвис. Той стреля, без да се замисли, ала за негово нещастие, ударът му разтресе гредата.

В последните минута на първата част, играчите на Клоп пропуснаха да поведат.

Ливърпул прати топката два пъти в гредата, в рамките на секунди. Първо Дарвин Нунес, след магично отиграване, стреля, вратарят Пикфорд се разтегна максимално и изби в горната греда, топката попадна у Диас, който не се поколеба и шутира. За късмет на "карамелите", ударът намери левия страничния стълб на вратата на Пикфорд.

На почивка Клоп замени Фабио Карвальо. На терена се появи играчът в най-добра форма за Ливърпул - Роберто Фирмино.

Второто полувреме започна като първото - с натиск на Ливърпул. Четири минути след началото, топката попадна у Цимикас, но защитникът не намери вратата. Натискът на гостите се засилваше с всяка изминала минута. В 54-ата Дарвин стреля силно, но ударът му бе спасен от Пикфорд.

Час, след началото на срещата, Патерсън стреля, но ван Дайк застана на пътя й и топката излезе в корнер.

В 63-ата минута Ливърпул пропусна да поведе. Фирмино изпробва вратаря на Евертън, но Пикфорд се намеси и изби в ъглов удар. След него, отново бразилецът стреля, но стражът на Евертън пак спаси. 

В ответната атака Нийл Мопе издърва чист гол.  Демарай Грей направи чудесен пробив и подаде на своя съотборник. Той стреля, но Алисон се намеси и спаси своя тим.

В 69-ата минута, Евертън прати топката в мрежата на Алисон. Бившият играч на Ливърпул Конър Коуди засече топката, но голът бе отменен от ВАР заради засада.

В 84-а минута топката по чудо не попадна във вратата на Ливърпул. Дуайт МакНийл стреля от границата на наказателно поле, топката рикошира първо у един, а след това и у друг играч на Ливърпул, а Алисон със светкавичен рефлекс, изби в корнер.

Пет минути преди края на редовното време, Пикфорд отчая за пореден път играчите на Клоп. Фирмино стреля, но стражът на "карамелите" с котешки рефлекс отрази удара на бразилеца.

В последната минута от добавеното време, Салах стреля, но вездесъщият Пикфорд отново заключи вратата си. Стражът изби в гредата и спечели ценна точка за тима си.


Ливърпул – Евертън 0:0

Евертън: Джордан Пикфорд – Патерсън, Джеймс Тарковски, Конър Коуди, Никола Миколенко – Онана, Том Дейвис, Алекс Иуоби, Антъни Гордън, Демарай Грей, Нийл Мопе

Ливърпул: Алисон - Трент Александър-Арнолд, Джо Гомес, Върджил ван Дайк, Костас Цимикас – Фабиньо, Харви Елиът, Фабио Карвальо – Луис Диас, Мохамед Салах, Дарвин Нунес