Ливърпул влезе в новия сезон с големи амбиции и желание за победа, след като през миналия беше много близо да постигне до исторически четири титли, но противно на очакванията отборът на Юрген Клоп в момента се намира в шокираща форма и вече е обект на по-сериозни анализи и критики.

Лошият старт на сезона във Висшата лига и отчайващото представяне в Неапол и поражението с 1:4 са достатъчно ясен сигнал за явен спад във формата на отбора, а легендарният Греъм Сунес изброи четири ключови причини за моментното състояние на тима.

Времето ще покаже дали Ливърпул може да се справи с положението и ще преодолее този труден начален период, но Сунес вижда четири причини защо това се е случило и ги изброява в колоната си за „Daily Mail“, цитиран от "Тема Спорт".

„Първото нещо, което никога не се бърка във футбола, е да стигнеш първи до топката. Това е, което ви кара да печелите футболните мачове, а Ливърпул не прави това в момента. Ето защо виждаме отбор, който е далеч от този, с който сме свикнали. Това е първата причина, втората е защо отборът няма същата енергия. Ливърпул печелеше благодарение на пресата и интензивността, която изискваше Клоп, но сега това липсва в играта на отбора“, казва Сунес, който посочва Мохамед Салах като третата причина за лошата форма на мърсисайдци.

„Това просто не е същият Салах. Откакто подписа новия договор с клуба, просто не сме виждали Салах, който сме свикнали да виждаме. Той подписа това, което искаше и се надявам, че това ще се промени скоро, че няма да го виждаме просто да се забавлява от резервната скамейка“, казва Греъм Сунес, който споменава контузиите четвърти фактор за слабото представяне на Ливърпул от началото на сезона.

„Контузиите на футболистите от халфовата линия не са добри и това трябва да се подчертае, но смятам, че халфовата линия трябваше да бъде подсилена с работохолици, които знаят как да правят добър пас. Когато се върнете само две години назад, Ливърпул имаше работохолици в средата като Вайналдум, Милнър и Хендерсън. Те се нуждаят от поне още един халф, човек, който да подаде топката на нападателите в точния момент“, завършва Греъм Сунес.