Нападателят на Ливърпул Дарвин Нунес стана за смях в социалните мрежи след нескопосано отиграване по време на тренировъчна игра с националния тим на Уругвай. 

В краткото видео се вижда, как футболистът отнема топката от съперник, макар и с нарушение, близо до лявата тъч-линия, след което влиза в наказателното поле и се озовава на отлична позиция. Нунес стреля, но вместо към вратата, насочва топката към флагчето в ъгъла на терена. 

Феновете на Ливърпул веднага реагираха, след като въпреки някои добри изяви, нападателят започна колебливо с екипа на Червените. Той вкара 2 гола, но и получи червен картон и бе наказан за 3 мача. 

„Всички привърженици на Ливърпул трябва колективно да се извинят на останалия свят за това, че са сравнявали това момче с Холанд” написа един от тях. 

„Как изобщо той е станал професионалист?”, „Това изглежда дори по-трудно, отколкото да вкараш” и „Вероятно сега мениджърът Клоп сега ще излезе и ще каже, че всичко е заради вятъра” гласят някои от останалите публикации. 

Нунес бе привлечен с големи надежди от Бенфика за 85 милиона пауда. В същото време Ерлинг Холанд, който струваше само 51 милиона, не спира да бележи за Манчестър Сити и вече има забележителните 14 гола в 10 мача.