Лошите новини за Ливърпул просто нямат край. След като стана ясно, че Луис Диас ще пропусне мачовете до световното първенство, сега още двама защитници няма да играят за известно време, макар и за по-малко. 

Става дума за Трент Александър-Арнолд и Жоел Матип, които ще почиват поне по 2 седмици и един от мачовете, който ще пропуснат е дербито срещу Манчестър Сити този уикенд. 

Десният защитник, който така или иначе е в лоша форма, получи травма в глезена, след  като бе настъпен от Габриел Мартинели от Арсенал по време на дербито миналата неделя и бе заменен на почивката. Впоследствие и централния бранител излезе. 

Информациите са, че Александър-Арнолд ще е аут за 2 седмици, а Матип вероятно и за повече, което ще създаде още повече главоболия на Юрген Клоп, чийто тим има едва 2 сухи мрежи през сезона, а сега ще трябва да срещне и головата машина Ерлинг Холанд. 

Джо Гомес и Ибрахима Конате се появиха на техните места и вероятно ще стартират и още в сряда срещу Рейнджърс. Така от титулярната защита в момента Червените разполагат само с Върджил ван Дайк, тъй като и Андрю Робъртсън е с травма.