Юрген Клоп пренебрегна звездите на Ливърпул Мохамед Салах и Дарвин Нунес, обявявайки Ерлинг Халанд за "най-добрия нападател в света" преди дербито с Манчестър Сити в неделя.

Норвежката голова машина има 15 попадения във Висшата лига от началото на сезона и още пет в Шампионската лита. 20-те гола на Ерлинг са с осем повече от тези на Салах и Нунес във всички състезания тази кампания, взети заедно.

"Почти сигурно той е най-добрият нападател в света, затова трябва да направим всичко, за да не допускаме много топки да стигнат до него - каза цитираният от БТА Клоп на петъчната си пресконференция. 

Това е нещото, което трябва да опитам да направим. Но ако решиш да пазиш Халанд с прекалено много хора, така освобождаваш пространства за останалите играчи на Сити. Няма да е лесно."

Ливърпул влиза в дербито след разгром със 7:1 над Рейнджърс в Шампионската лига. В Премиършип обаче мърсисайдци изпитват сериозни проблеми и се намират на десетата позиция. Ако Сити излезе победител на "Анфийлд" в неделя, ще дръпне с цели 16 точки пред тима на Клоп.