Ливърпул победи с 3:1 Саутхемптън в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Роберто Фирмино изведе домакините напред още в началото, а Че Адамс изравни малко по-късно, преди Дарвин Нунес да донесе успеха на „червените“ с два гола.

Вратарят на мърсисайдци – Алисон Бекер, имаше няколко изключителни намеси, за да предотврати още голове в своята врата и да помогне на тима си да се изкачи до шестата позиция във временното класиране с 22 точки. „Светците“ остават в опасната зона на 19-а позиция с едва 12 пункта.

В 6-ата минута домакините изпълниха свободен удар, а топката беше центрирана в наказателното поле. Робъртсън намери Фирмино, който с глава от границата на пеналтерията откри - 1:0. Три минути след това пък Уърд-Праус намери Че Адамс, който с глава матира Алисон Бекер за 1:1.

След 22 минути игра Ливърпул отново излезе напред в резултата, когато Харви Елиът направи отлично центриране към Дарвин Нунес, който с левия крак порази мрежата на гостите.

В 42-ата минута Тиаго комбинира с Фирмино, който изведе Робъртсън вляво. Шотландският бек пусна добър пас към Нунес и Салах, а уругваецът стигна до топката и с едно докосване реализира втория си гол в срещата.

Саутхемптън заигра далеч по-уверено през втората част. В 62-ата Елиунуси стреля добре, но блестящо спасяване на Алисон Бекер предотврати втори гол във вратата на домакините. След това бразилецът спаси и изстрел с глава на Че Адамс.