Ливърпул успя да привлече атакуващия футболист на ПСВ Айндховен Коди Гакпо. Нападателят на Нидерландия впечатляваше с изявите си на Световното първенство в Катар, а клубът му обяви сделката чрез комуникационните си канали. От Ливърпул все още не са се похвалили с покупката.

Гакпо бе трансферна цел на Челси и Манчестър Юнайтед, но се смята, че в последните 72 часа отборът на Юрген Клоп е постигнал договорка с играча и представители на ПСВ Айндховен. Очаква се сумата по трансфера да бъде между 40 и 50 милиона евро, като това включва и евентуални бонуси. Играчът ще пътува до Англия за своите медицински прегледи, като целта е тази седмица да започне тренировки с мърсисайдци.

„Няма да казваме точната сума за трансфера за Коди Гакпо, но мога да кажа, че това е рекорден трансфер за ПСВ“, коментира директорът на отбора Марсел Брандс.

Гакпо има 9 гола и 12 асистенции в 14 мача в Ередивизи с екипа на ПСВ през настоящия сезон и логично неговата добра игра с екипа на нидерландския гранд, както и страхотното му представяне на Мондиала, са причините за този трансфер в Ливърпул.

Мърсисайдци имат сериозни проблеми с контузени играчи – Диого Жота и Луис Диас са с дългосрочни травми, а Роберто Фирмино също ще пропусне няколко мача. Гакпо може да освежи нападанието на Ливърпул, а добрата вест за Юрген Клоп е, че офанзивният играч може да играе във всяка част от атаката.