Ливърпул обърна Лестър и спечели с 2:1 в двубой от английската Висша лига, игран на стадион "Анфийлд".

"Лисиците" имаха нужда от три минути и половина, за да открият резултата, когато Киърнън Дюсбъри-Хол беше изпуснат и използва по хитър начин празното пространство пред себе си.

Мърсисайдци изобщо не бяха в познатия си ритъм, но до почивката получиха помощ от Ваут Фас, който си заби два автогола в рамките на седем минути. При първия от тях топката описа невероятна траектория, а вторият падна след удар в гредата на Дарвин Нунес.

През второто полувреме не паднаха нови голове. Така шестият Ливърпул събра 28 точки, докато Лестър е 13-и със 17 пункта.


Гостите шокираха зрителите по трибуните още в четвъртата минута, в която Киърнън Дюсбъри-Хол получи коридор да напредне още от центъра и матира Алисон с удар в долния ляв ъгъл.

Последва контраатака за Лестър, при която Джеймс Варди пусна вляво, но в последния момент защитата на "

В средата на първото полувреме се разигра и Мохамед Салах, но той първи би неточно, а след това видя как правилно негово попадение е отменено заради засада.

В 38-ата минута Ливърпул изравни с един от най-куриозните автоголове, виждан изобщо. Ваут Фас се опита да изчисти рутинно центриране отдясно, но замахна късно с левия крак и топката влетя в мрежата с помощта на напречната греда, като параболата беше наистина впечатляваща.

Ваут Фас със сигурност щеше да сънува кошмари с днешния мач, защото в последната минута на първата част си заби още един автогол. този път белгиецът се оказа на грешното място при копването на Дарвин Нунес. Топката се отби в десния страничен стълб и Фас връхлетя върху нея.

В началото на второто полувреме Джордан Хендерсън шутира покрай целта и дълго време това беше единственото сериозно положение за втората част.

Ливърпул беше активен, но така и не успяваше да създаде истинска голова възможност, което важеше в пълна сила и за гостите. 

Четвърт час преди края на редовното време Дарвин Нунес отново излезе на стрелкова позиция, но сватбарският му шут уцели зрителите по трибуните. На отсрещната врата Лестър действаше бързо и разтресе напречната греда, но беше маркирана засада. 

Ливърпул отвърна с нова акция на Нунес и поредна грешка на Ваут Фас. Мохамед Салах завърши, но вратарят спаси, избивайки в корнер.


Ливърпул - Лестър 2:1

0:1 Киърнън Дюсбъри-Хол - 4'
1:1 Ваут Фас - 38', автогол
2:1 Ваут Фас - 45'автогол