Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че не помни по-слаб мач в цялата си мениджърска кариера, след като Червените паднаха с 0:3 от Брайтън. 

Чайките тотално доминираха над опонента си, като имаха 62% притежание на топката и отправиха цели 9 точни изстрела. В зависимост от резултатите в неделя Ливърпул може да се окаже на 10 точки пасив от топ 4 след кръга. 

Германецът очаквано бе силно разочарован, но все пак имаше доблестта да поеме отговорност за представянето на отбора си. 

„Аз нося цялата отговорност, тъй като избирам тима и тактиката. Не съм сигурен, но не помня отборът ми да е имал по-лош мач. Наистита не помня и то не само Ливърпул. Аз съм виновен за това, но в момента наистина сме паднали ниско“ заяви Клоп, който веднага след последния сигнал  се извини на гостуващата агитка. 

„Всеки отбор може да има слаби мачове, но лошото е, че при нас това не е първият такъв случай. Да, имаме контузени играчи, но съставът ни за срещата изобщо не бе лош. Променихме стратегически нещата, но губехме лесно топката и така и не влязохме в ритъм. Брайтън бе по-добър през цялото време. Загубихме важните единоборства и просто нещата не се получиха, за което отговорност нося аз. Резултатът бе наистина ужасяващ“ добави специалистът.