Френският Пари Сен Жермен няма да продаде Килиан Мбапе на Реал Мадрид на всяка цена, а катарецът Насър Ал Хелаифи, който от известно време е във война с "кралския клуб", е решил, че ако френската суперзвезда напусне Париж, може да е само в един клуб – английския Ливърпул.

Това съобщават част от английските медии в момент, който съвпада със съобщенията, че инвеститори от Катар, зад държавния фонд KSI, собствениците на ПСЖ, искат да купят Ливърпул за четири милиона паунда.

Според информацията миналата година ПСЖ се е опитвал по всякакъв начин и в крайна сметка е успял да спре сигурния трансфер на Мбапе в Реал Мадрид, въпреки че още преди Световното първенство отново се появи информация за напускането на офанзивното крило от Сантяго Бернабеу.

Антеро Енрике, който работи като консултант в ПСЖ, обяви варианта Мбапе да напусне Париж, но посочи, че единственият изход е ако отиде на "Анфийлд". Този трансфер обаче има своята цена, която е ненормална – 400 милиона евро, отбелязва "Труд".

Ако трансферът се осъществи, това ще бъде почти двойно повече от текущия световен рекорд на Неймар от Барса в ПСЖ за 222 милиона евро през лятото на 2017 г.

Между другото, Ливърпул искаше да купи Мбапе през 2017 г., преди да дойде в ПСЖ за 180 милиона евро, а малко по-късно той разкри, че "червените" са любимият отбор на майка му, която най-често е неговият пръв съветник относно трансферите му.