Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп иска от своя отбор да бъде дисциплиниран в защита в подготовката за двубоя с Брайтън в неделя в четвъртия кръг от турнира за Купата на футболната асоциация на Англия (ФА Къп), пише агенция „Ройтерс“.

Мърсисайдци, които са носители на трофея във ФА Къп, загубиха от същия съперник с 0:3 в среща от Висшата лига в средата на януари. Тогава Клоп определени представянето на тима като най-лошото възможно, а попитан какво трябва да се промени, той отговори: „Всичко“.

„Мисля, че показахме, че наистина искаме да продължим в следващата фаза на турнира. Винаги искаме да ставаме по-добри. Брайтън е в наистина добър момент. Все още мисля, че това беше най-лошият мач на отбора, който съм виждал. Играхме още няколко мача от тогава и се справихме добре в известни периоди. През първото полувреме срещу Челси бяхме много дисциплинирани, не им дадохме много шансове. Точно това трябва да направим и срещу Брайтън“, коментира Юрген Клоп.

След поражението от Брайтън, Ливърпул не допусна гол в мачовете срещу Уулвърхямптън и Челси. „Това означава много за нас. Всеки чака страхотно представяне, но това отнема време и започва именно с недопускане на голове“, каза още Клоп.

„Имаме шест или седем полузащитници в топ форма, което е перфектна ситуация за нас, но само три могат да са титуляри. Не можем да сгрешим със стартовия състав. Срещу Брайтън е много важно как ще се защитаваме още в предни позиции“, добави германският специалист.

Той даде подробности за възстановяването на някои от контузените футболисти в състава като Диого Жота и Роберто Фирмино с думите, че „ще отнеме няколко седмици преди те да подновят тренировки с останалите“.

„Артур Мело води бегови занимания и смятам, че има две-три седмици докато се присъедини към отборните тренировки. Фабио Карвальо e аут“, завърши мениджърът на Ливърпул.