Бившият защитник Джейми Карагър коментира кризата в Ливърпул през този сезон и липсата на трансфери от клуба през зимния прозорец.

На "Анфийлд" не се подсилиха с нов футболист в невралгичната си зона - халфовата линия, и привлякоха единствено Коди Гакпо от ПСВ Айндховен за 42 млн. евро. И това идва на фона на поставения рекорд от клубовете във Висша лига от 923 млн. евро за входяща селекция през зимен период.

"Това е ужасен сезон за Ливърпул от гледна точка на контузиите. Понякога може да се дължи на лош късмет, а понякога и на начина, по който върви рехабилитацията на футболистите. Клубът не смени напусналия през лятото доктор. Не знам дали случващото се е свързано с този факт, но по един или друг начин трябва да се справи с този проблем".

"По отношение на трансферите мога да разбера разочарованието на феновете на Ливърпул, когато видят други клубове да харчат пари. Изглежда сякаш Ливърпул се е отчаял в битката за топ 4", заяви Карагър.

След 20 кръга мърсисайдци заемат 9-то място в класирането с 29 точки, с 10 пункта по-малко от 4-ия Манчестър Юнайтед, но и с двубой по-малко. В следващия кръг Ливърпул гостува на Уулвърхямптън. Мачът е насрочен за 4 февруари.

Снимка: БГНЕС