Роберто Фирмино ще напусне Ливърпул в края на сезона, съобщават източници на Sky Germany. 31-годишният нападател е решил да не подновява изтичащия си договор и ще се раздели с клуба през лятото след осем успешни години на "Анфийлд".

Бразилецът лично уведомил мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп за решението си и провел положителни разговори с него в петък. Клоп на няколко пъти изрази желанието си да работи с Фирмино и отвъд настоящата кампания, но играчът е взел друго решение, като все още не е ясно къде ще продължи кариерата си.

Офанзивният футболист пристигна в града на Бийтълс през 2015 година от Хофенхайм за сумата от малко над 20 млн. паунда. Оттогава той реализира 107 гола и даде 78 асистенции в 352 мача за клуба. Той се превърна в най-резултатния бразилец в историята на Висшата лига през 2019 и има към момента 78 попадения във висшия футболен ешелон на Англия. Фирмино има седем трофея с Ливърпул, като сред тях са триумф в Шампионската лига през сезон 2018/19 и Висшата лига сезон по-късно.

Тази кампания той има девет гола и четири асистенции, въпреки че страдаше от контузия. Ливърпул бе потърсен от Sky Sports за коментар на появилата се информация.