Бившият играч на Ливърпул и Лацио Лукас Лейва обяви през сълзи, че се отказва от футбола, заради кардиологичен проблем. Бразилският халф спира с футбола на 36 г. Той обяви решението си на пресконфернция в Порто Алегре. Лейва призна, че му е открит проблем със сърцето при рутинен тест в отбора.

"Искам да благодаря на всички и на Гремио за подкрепата, която ми оказа в тези три месеца. Днес обявявам своето оттегляне от играта. Последните седмици бяха труден период в живота ми. Почти съм сигурен, че за първи път ме виждате да плача. Завършвам там, където исках да завърша. Сигурен съм, че сега за мен започва една нова глава. Надявах се, че отказването ми ще е по по-добър начин, но не било писано. Благодаря ви", обяви Лейва.

Лейва е роден на 9 януари 1987 г. Започна кариерата си в Гремио, преди да премине в Ливърпул през 2007 г. Там той игра 10 години и спечели Купата на Лигата. През 2017 премина в Лацио с който има една купа на Италия и 2 Суперкупи на страната.В националния тим на Бразилия записа 24 мача и не вкара гол.