Юрген Клоп обяви, че Ливърпул е бил твърде пасивен и е можел  да загуби и по-тежко от Манчестър Сити на „Етихад“, заради слабата си игра през второто полувреме. 

Червените поведоха чрез Мохамед Салах, но след това допуснаха 4 гола във вратата си и то при положение, че Ерлинг Холанд пропусна мача поради контузия. 

„Всички видяха, че до почивката всичко бе добре и то не само заради резултата. Вкарахме гол, можехме да отбележим и още един и като цяло стояхме добре на терена. След  това обаче допуснахме изравняване, а след паузата се прибрахме твърде близо до вратата си“ отчете Клоп. 

„Получихме гол, който можехме да избегнем, а след това стана и 3:1, след като бяхме твърде пасивни, твърде отворени, твърде прибрани и твърде далеч от всичко. За да вземеш нещо от този стадион трябва всички да са на топниво, а в случая не бе така. Оставихме им твърде много свободни пространства и имахме късмет, че не ни вкараха още“ добави той. 

„Няма нищо хубаво, което мога да кажа за този мач. Трябва да си извадим необходимите поуки, защото не може да бъдем толкова отворени в такъв двубой. Трудно ми е да обяснение, мога само да опиша случилото се“ каза още Клоп.