Ливърпул попиля Лийдс 6:1 като гост в последния мач от 31-ия кръг на Висшата лига.

Коди Гакпо откри в 35-ата мин. 4 по-късно Салах удвои.

В първите минути на втората част Синистера върна един гол за домакините.

Жота върна преднината от 2 гола за Ливърпул в 52-ата мин.

Салах вкара втория си гол в срещата. Той бе точен в 64-ата мин. Десет по-късно и също се разписа отново. Нападателят реализира за 5:1. Резервата Дарвин Нунес оформи крайното 6:1 в последната минута от срещата.

С успеха мърсисайдци събраха 47 точки. Тимът на Юрген Клоп е на 8-о място. Отборът изостава сaмо на 9 пункта от четвъртия Нюкасъл. Лийдс пък е 16-и с 29 точки, само на 2 над зоната на изпадащите.


Родриго засече центриране от фаул с глава в 7-ата мин. Ударът на играча на Лийдс обаче попадна в обсега на Алисон.

В последната третина на първата част Ливърпул натисна и логичното се случи.

Коди Гакпо попадна в прегръдките на своите съотборници в 35-ата мин. Нидерландецът получи извеждащ пас от Салах и не сбърка.

Атаката започна от Трент Александър-Арнолд, който си пое топката с ръка. Това обаче не бе видяно от ВАР и голът си остана.

4 мин. по-късно звездата на мърсисайдци направи аванса на тима си по-комфортен. Жота отне в собствената си половина. Португалецът направи рейд от над 30 метра и пусна към Салах на крилото, който с хубав удар матира Мелие.

Домакините от Лийдс върнаха един гол в началото на втората част. Ибрахима Конате сбърка фатална и подари топката а Луис Синистера. Крилото на Лийдс копна топката и прехвърли Алисон в 47- ата мин.

Жота направи 3:1 в 52-ата мин. Нападателят на мърсисайдци бе изведен от Къртис Джоунс сам срещу стража на Лийдс и не сбърка.

Брендън Арънсън стреля от далечна дистанция в 58- ата мин, но ударът му срещна страничния стълб на Алисон.

След час игра Ливърпул прати топката в мрежата на Лийдс за 4-и път. "Червените" изпълниха заучено положение след пряк свободен удар. Топката бе пусната към Ван Дайк, който отклони към Салах. Страничният съдия обаче видя засада на нидерландеца и голът бе отменен.

Салах вкара втория си гол в мача в 64-ата мин. Звездата на Ливърпул получи маркова асистенция от Коди Гакпо около точката за дузпа и египтянинът не сбърка.

Положението за Лийдс стана трагично четвърт час преди края. Жота завърши брилянтна многоходова атака за тима си и вкара още един гол в мача, за да стане резултатът 5:1.

В последната минута от редовното време и Дарвин Нунес се разписа. Резервата получи великолепно подаване от Трент и опъна още веднъж мрежата на Мелие.

 

Лийдс - Ливърпул 1:6

Голмайстори: 0:1 Гакпо (35); 0:2 Салах (39); 1:2 Синистера (47); 1:3 Жота (52); 1:4 Салах (64); Жота (74); 1:6 Нунес

Стартови състави:

ЛИЙДС: Мелие, Кристенсен, Кох, Струик, Фирпо, МакКени, Роча, Ааронсон, Харисън, Родриго, Синистера

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Жота, Салах, Гакпо