Ливърпул записа 5-а поредна победа във Висшата лига. Тимът на Юрген Клоп 1:0 гостуващия Фулъм в мач от отложения 28-ия кръг на английското първенство.

Салах вкара единствения гол от дузпа в 39-ата мин.

С успеха Ливърпул се утвърди на 5-ото място във Висшата лига. Мърсисайдци имат аванс от 5 точки пред Тотнъм. "Червените" на теория все още имат шанс и за топ 4.

Фулъм пък е 10-и с 45 пункта.



Както в последните няколко срещи, мърсисайдци натискаха още от самото начало. Удари на Трент Александър-Арнолд и Луис Диас обаче не намериха целта.

В 15-ата мин Фулъм бе близо до гола. Винисиус  премина лесна през Ван Дайк и стреля силно. Топката летеше към горния десен ъгъл на вратата, но точно преди да се озове в мрежата на Алисон, бразилецът с невероятно спасяване отрази.

Ливърпул не можеше да намери начин да пробие бранителите на "котиджърс". Салах пробва удар от малък ъгъл в средата на първата част, но без успех.

В 39-ата мин. Ливърпул получи дузпа.

Иса Диоп се замота в наказателното поле. Той веднага бе атакуван от Нунес. Играчът на Ливърпул почти бе откраднал топката. В този момент бранителят на Фулъм понечи да изчисти топката, но вместо това закачи Нунес, който падна леко в наказателното поле. А реферът веднага отсъди 11-метров наказателен удар.


Зад топката застана Салах, който не сбърка. За египетския нападател попадението бе под № 99 на „Анфийлд” във всички турнири. На всичкото отгоре Салах се разписа в десет от последните 11 срещи във Висшата лига.

Ливърпул опита да довърши всичко през втората част. Още в първите минути голям пропуск направи Дарвин Нунес.
Уругваецът бе изведен на чиста позиция от Хендерсън. Дарвин си поведе топката и стреля незабавно, но не намери очертанията на вратата.  


В 50-ата мин Луис Диас развинти защитата на лондонския тим. Въпреки че можеше да завърши сам атаката, той пуска към Салах. Шутът на крилото обаче излезе в аут.

Алисон за втори път спаси Ливърпул. Отново Карлос Винисиус бе спрян от стража на мърсисайдци.

Вилиан проби по левия фланг в 77-ата мин. Той подаде към съотборника си Винисиус, който стреля в близкия ъгъл, но отново Алисон отрази.

В 88-ата мин гостите стигнаха до още една добра възможност.

Боби Рийд получи на лявото крило. Опитният футболист пусна топката успоредно на голлинията, но Ван Дайк изпревари играч на Фулъм и изчисти топката.

Дълбоко в добавеното време Боби Рийд направи нов голям пропуск. От няколко метра играчът на Фулъм прати топката висока над гредата на Алисон от чиста ситуация.

 

Ливърпул - Фулъм 1:0

Голмайстор: Салах (39)

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Цимикас, Фабиньо, Джоунс, Хендерсън, Салах, Нунес, Диас

Фулъм: Лено, Соареш, Тосин, Диоп, Робинсън, Палиня, Лукич, Уилсън, Кеърни, Вилиан, Винисиус