Мохамед Салах стана най-резултатният египетски футболист за всички времена, след като вкара единствения гол при успеха с 1:0 над Брентфорд в мач от английската Висша лига. За "червените" това беше шеста поредна победа в първенството.

Нападателят на мърсисайдци има 314 гола в кариерата си на клубно и международно ниво. Мо има 186 гола за Ливърпул от 2017 насам и така се изравни с легендата Стивън Джерард. Двамата делят пето място в клубната история сред реализаторите, където първи е Йън Ръш с 346 гола.

Салах също така стана първият футболист, който бележи голове в 9 поредни срещи на стадион "Анфийлд". Египетският нападател направи добавка след подаване с глава на Върджил Ван Дайк. Дарвин Нунес направи поредния си голям пропуск през сезона след отличен пас на Трент Алекзандър-Арнолд. Брентфорд успя да поизнесе играта в предни позиции и завърши активно първото полувреме, но без резултат.

Момчетата на Юрген Клоп имаха превес през първата част - 8:3 удара (3:1 точни) и 60% владеене на топката, но като изключим гола на Салах в 13-ата минута, други попадения преди паузата не паднаха.

"Пчеличките" започнаха по същия начин след почивката, но въпреки няколкото си слизания към вратата на Алисон, така и не успяха да преодолеят бразилския страж. От другата страна Коди Гакпо на два пъти имаше изгодни ситуации да сложи точка на спора, но първо не съумя да вкара на празна врата след силно подаване на Диого Жота, а след това стреля силно встрани от вратата на Давид Рая след грешка на Арън Хики. До края домакините удържаха крехкия си аванс и така постигнаха шести последователен успех в шампионата.

През второто полувреме Ливърпул контролираше развоя на събитията и стигна до цели 15 изстрела, макар да не успяваше да удвои аванса си. Гостите останаха само с 1 точен удар изобщо не впечатлиха.

Така мърсисайдци събраха 62 точки и изостават само с една точка от четвъртия Манчестър Юнайтед, който обаче има и два мача по-малко. Брентфорд е девети с 50 пункта.


Ливърпул - Брентфорд 1:0

1:0 Мохамед Салах - 13'