Мениджърът Юрген Клоп заяви, че лично ще съдейства за трансфер на всеки от играчите, който иска да напуснат Ливърпул, след като тимът от Висшата лига не успя да си осигури участие в Шампионската лига през следващия сезон.

"Червените" ще завършат сезона на пето място, класирайки се за Лига Европа, но ще пропуснат най-престижния европейски клубен турнир за първи път, откакто Клоп е начело на клуба от "Анфийлд".

Мохамед Салах каза, че е "тотално съсипан", че Ливърпул няма да играе в Шампионската лига, но Клоп каза, че няма притеснения относно бъдещето на нападателя в тима.

"Няма притеснения за бъдещето на Салах. Очевидно е, че той обича да е тук и е част от това. Той се извини за това, което "ние" направихме, а не за това, което "направиха другите момчета", но аз съм плътно зад тях", каза Клоп.

"Ако някой играч дойде при мен и ми каже: "О, не се класирахме за Шампионската лига, трябва да си тръгна", аз сам бих го закарал до другия клуб. Бих взел ключа и бих казал: "Влез е колата, къде искаш да отидеш? Аз ще те закарам". Това би било нещо, което никога не бих могъл да разбера. Все едно аз да кажа: "Не се класирахме за Шампионската лига, а трябва да водя отбор в Шампионската лига, така си тръгвам". Аз съм отговорен за тази бъркотия, така че не мога да си тръгна в този момент", добави германецът.

Ливърпул достигна три финала в Шампионската лига под ръководството на Клоп, като спечели трофея през 2019 година.

"На нивото, на което обикновено участваме, става въпрос за Шампионска лига заради парите, съперниците и всичко останало. Но аз обичам европейските турнири. Знам, че когато играеш, няма разлика. Хората може да си помислят "Това е само Лига Европа", но 100 процента съм сигурен, че с първия съдийски сигнал, четвъртък вечер, който и да е съперник, "Анфийлд" ще бъде пълен. И това е всичко, от което се нуждая", коментира още Клоп.