Ливърпул прие офертата на Ал Итихад от 46 милиона евро за Фабиньо и търси негов заместник. Списъкът на Юрген Клоп с 4 централни полузащитници включва и Калвин Филипс от Манчестър Сити.

Другите трима централни полузащитници в списъка на Ливърпул са: Ромео Лавия (19 г., Саутхемптън), Райън Гравенбарх (21 г., Байерн Мюнхен) и Софиян Амрабат (26 г., Фиорентина).

Фабиньо, който пристигна на Анфийлд през 2018 г., удари акорд с Ал Итихад, отборът от Саудитска Арабия, който също трансферира Карим Бензема и Канте това лято. Ливърпул прие предложението на саудитците и не взе Фабиньо на подготвителния лагер в Германия. Бразилският национал ще премине медицински прегледи и ще подпише, а Ливърпул вече започна да търси негов заместник. Ромео Лавия би бил фаворит, според Sky Sports, но Клоп има още 3 други опции.

Сред тях е Калвин Филипс, който не впечатли миналия сезон в Манчестър Сити след трансфера си от Лийдс през 2022 г. Английският национал изигра само 21 мача за "гражданите", пише "Труд".

Ромео Лавия, предпочитаният кандидат от Клоп, впечатли миналия сезон в Саутхемптън, въпреки че отборът изпадна в Чемпиъншип. Той изигра 34 мача и привлече вниманието на два гиганта от Висшата лига Ливърпул и Арсенал.

Подобно на Филипс, Гравенбарх имаше труден сезон миналата година. Той изигра 33 мача в Байерн, но през повечето време влизаше от пейката. Той отбеляза гол и направи асистенция.

Софян Амрабат, друго име в списъка на Ливърпул, впечатли миналия сезон, когато достигна до полуфиналите на Световното първенство с Мароко и Фиорентина във финала на Лигата на конференциите.