Както се очакваше Върджил ван Дайк официално бе обявен за новия капитан на Ливърпул след напускането на Джордън Хендерсън и Джеймс Милнър. 

Досега бранителят бе трети вариант за лентата при мърсисайдци и някак естествено сега става първи, след като Хендерсън премина в Ал-Етифак, а Милнър в Брайтън. 

Трент Александър-Арнолд бе обявен за втори капитан, което също е голямо признание за него и за значението, което има в отбора. 

„Това е наистина горд ден за мен и за семейството ми. Чувството е наистина специално. Аз вече съм капитан на Холандия, което също е огромна чест, а сега да бъда и капитан на Ливърпул е нещо, което не мога да опиша“ заяви Ван Дайк, който е в Сингапур заедно с Червените на турне. 

Той пристигна в тима през януари 2018-а от Саутхемптън и оттогава записа 222 мача за Ливърпул, като помогна на отбора да спемели 7 трофея, сред които титлите от Висшата лига и Шампионската лига. 

„Миналия сезон определено бе крайно разочароващ за нас, въпреки че в края бяхме на ниво. Не постигнахме обаче това, което искахме и разочарованието бе наистина голямо. Не бяхме достатъчно постоянни, което сега трябва да се промени, след като лятото на отбора наистина бе интересно“ добави защитникът.