Ливърпул приключи предсезонната си подготовка с успех. Тимът на Юрген Клоп надви новака в германската Първа Бундеслига Дармщад с 3:1 на стадион „Дийпдейл“ в английския град Престън.

Мърсисайдци стартираха ударно и поведоха с 2:0 само в рамките на осем минути след попадения на Мохамед Салах и Диого Жота. Матиас Хонсак намали пасива на германците в 10-та, но Луис Диас сложи точка на спора с трети гол след почивката.

Ливърпул започва новия сезон във Висшата лига с гостуване на Челси на 13 август.

Германският първенец Байерн Мюнхен също записа успех в последната си проверка преди старта на сезона. Баварците, които сразиха Ливърпул с 4:3 наскоро, вкараха четири и на френския Монако за крайното 4:2.

Такуми Минамино откри за монегаските в 29-та минута, но до края на първото полувреме Байерн вкара три безответни попадения чрез Конрад Лаймер, Джамал Мусиала и Серж Гнабри от дузпа. Уисам Бен Йедер намали след паузата след точно изпълнена дузпа, но Лерой Сане уби интригата с четвърти гол в 68-та минута.

Отборът на Томас Тухел се изправя срещу РБ Лайпциг в спор за Суперкупата на Германия на 12 август, а шест дни по-късно гостува на Илия Груев и Вердер Бремен в откриващия кръг на Бундеслигата.